10 Mayıs 2010 Pazartesi

Şampiyon

.
38 maçta atılan 103 gol ve +71 averaj. Ezeli rakipler Manchester United, Arsenal ve Liverpool ile oynanan 6 maçta alınan 6 galibiyet. Sahasında oynadığı 19 maçta taraftarlarına izlettiği 68 gol ve üç adet 7 gollü galibiyete şampiyonluk maçında eklenen 8-0’lık bir zafer. Chelsea dün sonuna kadar hak ettiği bir şampiyonluğu hak ettiği şekilde kazandı ve kupa yıl içinde yaşadığı skandallarla sarsılan John Terry’nin ellerinde yükseldi. Chelsea de bu muhteşem performansla Mourinho zamanında topladığı antipatiyi büyük oranda tersine çevirdi.

Dün erken gelen gol bütün şampiyonluk tereddütlerini ortadan kaldırdı. Kalan dakikalar ise şampiyonluk kutlamaları ve Drogba’nın krallık heyecanıyla geçti. İkinci golü getiren penaltıyı Lampard kullandıktan sonra oyundan düşen ve yokları oynayan Drogba ikinci devrede attığı 3 gol ve toplamda ulaştığı 29 golle krallığı tek başına eline geçirdi.
.
Chelsea adına yılın en iyi oyuncusu bence kesinlikle Lampard, sezonu 22 gol ve 17 asist ile bitirdi. Ancelotti’nin bu sezon gösterdiği teknik direktörlük performansına da şapka çıkarmak lazım. Her ne kadar dün yayında İbrahim Altınsay sık sık United’ın sakatlıklarına değinse de Chelsea de bu sezon önemli haftalarda önemli oyuncularından yoksun olarak oynadı. Kadrodaki her oyuncudan maksimum performans almasının yanında Terry skandalı sırasında gösterdiği yönetim ve Şampiyonlar Ligi’ne vedadan sonra takımı ayağa kaldırmasıyla büyük iş başardı. Malouda ve Alex gibi isimler belki de kariyerlerinin en iyi günlerini onunla geçirdiler. İngiltere’de geçirdiği ilk sezonunda, oyuncu tipi kendisine çok uygun bir oyuncu topluluğuyla sezon başında beklediğim şampiyonluğu kazandı.
.

Fransa ve Almanya’da da şampiyonlar belli oldu ama işlerin yoğunluğunda bu iki lige yer veremedim. Gerçi çok ilgimi çekmeyen ve fazla takip etmediğim bu iki ligde sezon başında tahmin ettiğim takımların şampiyon olmasına herhalde çok da yer vermezdim.

İngiltere ile ilgili son bir şey daha söyleyeceğim, Premier League kupası gerçekten muhteşem bir kupa. Harika bir tasarım.

2 yorum:

Pamukk dedi ki...

ancelotti de beni döt etmiştir.
clde elendi ama ordan bok atayım madem

timlastik dedi ki...

açıkçası chelsea çok beğenerek takip ettiğim bir takım değil, ancak manu'nun şampiyonluklarından gına geldiği için arsenal'ın şansı tükendikten sonra kendilerinin şampiyon olmasını arzu etmiştim. özellikle son bir ayda müthiş futbol oynadılar. ancelotti kime ne kadar hikaye anlatır bilmiyorum ama, şampiyonlar ligi'nde kupayı chelsea'ye getiremezse burada kariyeri çok uzun sürmez diye düşünüyorum. sonuçta şu anki chelsea'nin kulüp geleneği son on yıldaki bir arsenal istikrarını gösterecek kıvamda değil gibi geliyor bana. gene de ligi çok sağlam süpürdüler bu sene bence.