1 Nisan 2010 Perşembe

Arsenal 2-2 FC Barcelona


Ben daha önce bir takımdan böyle inanılmaz bir başlangıç görmedim. 15. dakikada Barcelona'nın attığı 5'i isabetli 9 şuta karşılık Arsenal kaleye bile gidememişti ve o şutları 5-6 tanesi de net gol pozisyonuydu. Barcelona, Arsenal gibi normalde topa sahip olan bir takıma karşı 30. dakikada %70'lik bir oran yakalamıştı. Maçın bu kadar tek yönlü oynanması yetmezmiş gibi Arsenal ilk devre Arshavin ve Gallas'ı kaybetti, Arsene Wenger iki mecburi oyuncu değişikliği yaptı. Fabregas da gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşünce Arsenal iyice dibi gördü, herhalde daha kötüsü olamazdı. Barcelona'da Iniesta da yoktu ama normalde zorlanması gerekirken fazla sıkıntı yaşamadı. Hem de bu futbolu Premier Lig'de zirveye oynayan bir takıma karşı oynadı ve bir boy da büyük geldi. Tek taraflı geçen ve 3-4 farkla bitebilecek ilk devre Almunia'nin muhteşem performansı sayesinde golsüz sona erdi.

O Almunia ikinci devrenin hemen başında kalesini gereksiz yere terk edince Zlatan onu cezalandırdı ve net bir vuruşla Barcelona'ya hak ettiği golü kazandırdı. Golden sonra oyun dengede giderken Xavi'nin kusursuz pasına yine Zlatan harika vurdu ve fark ikiye çıktı. Barcelona temposunu iyice düşürdü, Arsene Wenger ise son değişiklik hakkını Walcott ile oynadı. Onun oyuna girmesi ile birlikte maç bambaşka bir hale döndü. Walcott girer girmez sağdan bir bindirdi olmadı, ikincisinde ise Valdes'in de hatasıyla farkı bire indirdi ve hafif bir Arsenal baskısı başladı. Bu dakikalarda Henry de Emirates'e ayak bastı. Görüntüler Beckham'ın Old Trafford'a dönüşüyle neredeyse bire bir aynıydı. Evine hoşgeldin pankartları, oyuna girerken alkışlar ama daha sonra top ayağına geldiğinde bir kısım taraftartan da ıslık geldi. Bazıları affedemiyor işte..
.

Arkadaş ile sohbet ediyorduk. "Arsenal yüklenmeye çalışıyor, elinden geleni yapıyor ama topa sahip olma oranı hala %65-%35. Yapabileceklerinin en fazlası bu" derken penaltı oldu. Karar sanırım doğru ve bu karar ile birlikte Puyol da oyundan atılınca işler bir anda değişti. Fabregas penaltıyı kullanmaya gelirken çok gergin gözüküyordu. Golünü attı ama ne yazık ki sakatlandı. Arsenal'in oyuncu değişikliği hakkı da kalmadığı için takımı 10 kişi kalmasın diye Fabregas acı çekerek oyuna devam etti, belki de sakatlığı ciddileşti. Çok büyük futbolcu, sadece Fabregas ve son dakikalarda verdiği görüntü bile Arsenal'i sevmek için yeterli bir sebep. Kim ne derse desin, onun Barcelona forması altında Xavi ve Iniesta ile birlikte aynı anda sahada olmasını çok istiyorum.

Fabregas sakatlanınca Barcelona 10 kişi ile oynamanın dezavantajını yaşamadı ve pas yaparak maçı bitirdi. İlk 20 dakikada bile 3-0 olabilecek maçın bu noktaya gelebileceğini herhalde kimse tahmin etmemiştir. Arsenal mucizeye yaklaştı, bir gol çok şeyi değiştirebilirdi ama şimdi deplasmanda da ufak çaplı bir mucizeye imza atmaları gerekiyor. Barcelona'da Pique ve Puyol oynamayacak, Arsenal'de ise Fabregas cezalı ve bu maçta sakatlanan isimlerden de yararlanamayabilir. O maça kadar iki takımın verebileceği başka sakatlar birçok şeyi değiştirebilir ama ne olursa olsun herhalde yine güzel bir maç izleyeceğiz..

Bu arada Star Tv bugüne kadar Salı günleri maç yayınlamıyordu, bu maçın rövanşı da Salı günü oynanıyor. Umarım bir saçmalık yapmazlar.

Not: Fikstür için uefa.com'a girdiğimde gördüm. Fabregas'ın ayağında kırık olabileceğinden ve sezonu kapatmasından şüpheleniyorlarmış. Önümüzde Dünya Kupası varken ve Arsenal de ligde zirveyi kovalarken gerçekten çok üzücü. Umarım öyle bir şey çıkmaz.

4 yorum:

Patasana dedi ki...

Fabregasın sarıyı gördükten sonra ki tepkisi ilgimi çekti. Neu Camp da oynayamayacak olması bitirdi adamı sanki...

Pamukk dedi ki...

ha! star tv rövanş maçını vermezsen defol git kapat o kanalı

Pamukk dedi ki...

henry bence arsenale oynadı :P

Pamukk dedi ki...

Fabregas sarıyı görüceğini anladığı anda çöktü kaldı. çok hoştu:)
aynı bizim topçular.. adam itiraz bile etmedi):