25 Mart 2010 Perşembe

Özer Hurmacı


Özer çok yetenekli bir oyuncu, bundan şüphesi olan herhalde yoktur. Hareketli, pas verdikten sonra yerinde durmayan, topun ayağına yakıştığı, adam eksilten, yaratıcı ve aynı zamanda mücadeleci bir futbolcu. Eksikleri yok değil, mesela bazen kolayı varken gereksiz yere zoru deniyor. Konsantrasyon eksikliği de yaşayabiliyor ama bunlar ve bunun gibi şeyler rahatlıkla aşılabilecek şeyler, önemli olan potansiyeli. Özer yetenekli olduğu kadar da terbiyeli ve akıllı biri. Kafasını çalıştırıyor ve işini ciddiye alıyor. Pek şımaracak gibi bir hali yok ve bu tip mental özellikleri de bizi onun geleceği hakkında daha da umutlandırıyor ve heyecanlandırıyor. Fenerbahçe taraftarı da bu sebeplerle onun bir an önce takıma girmesini istedi, o kulübede oturdukça Daum’a yüklendi.
.
Borges zamanında Beşiktaş üzerine bir yazı yazmıştı, orada Özer ve Daum hakkında söylediği önemli bir şey vardı;
.
“Yeni transfer edilen oyuncular ne kadar yetenekli olurlarsa olsunlar takimin yükünü onlara yükleyemezsiniz.. Daha kime pas verecegi, soyunma odasi yabanciligi gibi cesitli sorunlari asmasi gerekir.. Oturmus bir takim icerisinde ancak yildizlasabilirler.. Takimi onlar yerine "oturtamaz". Kötü performanslarin icerisinde en cok zilgiti onlar yer ve kaybolma olasiligi oldukca fazladir.”
.
Araya hiçbir yorum katmadan Özer’in Gaziantepspor maçı sonrasında kendine ait web sayfasında yaptığı açıklamadan bir bölüm koyalım;
.
"Gaziantepspor maçında malesef tribünlerden, nedenini anlamadığım bir şekilde tepki aldığımı hissediyorum. Sakatlığımla ilgili olarak yapılan son kontrollerde doktorum tarafından %100 ameliyat olmam söylenmesine ve omuzumda yırtık olmasına rağmen futbol oynama arzum ve takımımızın bulunduğu şu durumlarda yalnız bırakmamak için elimden geleni yaparak takıma faydalı olmak için çabalıyorum. Buna rağmen tepki gördüğümü hissetmek beni oldukça üzer."
.
Buyrun işte. Dün de Özer’in oyundan çıkarken verdiği görüntü hiç iyi değildi, sanki korkuyordu. Belli ki onun da ayakları titremeye başlamış, onun da kendine güveni sarsılmış. Ayağında platin, omzunda ancak ameliyatla çözülebilecek bir sorun olmasına rağmen oynayan bu özel futbolcu çok zor bir yola girmiş, artık üzerinde ciddi bir baskı var. Böyle yetenekleri bulmak çok zor ama onarılmayacak zararlar vermek ve kaybetmek çok kolay. Burada herkese, en azından kafası biraz çalışan her taraftara görev düşüyor. Tabii ki kimsenin protesto edilmesini istemem ama Deniz’ler, Selçuk’lar için treni kaçırdık. En azından Özer’i bu adamlara yedirmemek için herkes elinden geleni yapsın. Gerekirse en ufak bir homurdanmayı bile en sert şekilde uyarsın.
.
Şimdi sezonun ilk devresine ve bu yazının da ilk paragrafına dönünce anlıyorum ki demek Daum da Özer’i bu yüzden oynatmıyormuş.
.
.
.

3 yorum:

Pamukk dedi ki...

faydasız. bir türküz. değişmeyiz.
elin gavurları bu yüzden dünyaca ünlü yıldızlar yetiştirebiliyorlar.

Nerazzurri dedi ki...

harika bir tespit olmuş. Alex'i bile yuhalayanlar Özer için kim bilir neler düşünüyordur ama onları bastırmamız şart.

azapaza dedi ki...

özer gibi canını dişine takıp oynayan fedakar oyunculara dahi laf edecek kadar futbol cahilleri aramızdalar maalesef.ben tepkiyi görmedim duymadım ama demek ki özer bir burukluk yaşayacak münferit bireysel bir tepki ile karşılaşmış ki şikayet ediyor.sert şekilde uyarılsın önerine katılıyorum.futbolcunun moralini bozanlar bassın gitsin tenis izlesin.