17 Şubat 2010 Çarşamba

Şampiyonlar Ligi 1/16 - İlk Salı

Özet yorumcusu olduğumuz için maçları da özetlerin sırasıyla bloga not edeceğim.

Olympique Lyon 1-0 Real Madrid

Lyon-Real Madrid maçı da çok güzel geçmiş ve kazanan bu sahada oynanan son 3 maçta olduğu gibi yine Lyon olmuş. İlk devre fazla pozisyon yok, Real Madrid'in sol kanatını fena hırpalayan Govou'nun kaleyi yokladığı 1-2 pozisyon var ama çok da net pozisyonlar değil. Bunların dışında ise duran toplar ve birkaç ceza sahası dışından şut var. Lyon'da ilk devre Delgado ve Pjanic çok zorlamış, bu bölümün en net pozisyonu da kornerden gelen topa Delgado'nun ceza sahası dışından vuruşu olmuş, top direkten dönmüş. Neticede ilk devre oyun Lyon'un üstünlüğü ile geçmiş.

İkinci devrenin hemen başında bu kez Makoun ceza sahası dışından vurmuş, top da harika yere gitmiş ve Lyon öne geçmiş. Golde sonra Real Madrid istediği gibi bir baskı kuramamış, Lyon ise farkı 2'ye çıkarabilecek pozisyonlar da bulmuş ama yararlanamamış. Özellikle Cissokho'nun pozisyon çok net. Gerçi bu pozisyonun hemen sonrasında bir de Higuain kaçırmış. Pozisyonun başında Ramos ceza sahasında topu kesiyor, kafayı kaldırıyor, 70 mt.'lik bir top atıyor ve Higuain'i kaleci ile karşı karşıya bırakıyor. Benzema da sonradan oyuna girmiş, Real Madrid son dakikalarda biraz daha zorlamış ama olmamış.

Ev sahibi olarak gol yemeden kazanmak tek farkla da olsa çok önemli. Lyon Madrid'de gol bulabilir, sürpriz olmaz. Ve o zaman da Real Madrid'e 3 gol gerekir.


A.C. Milan 2-3 Manchester United

Aslında bu maç üzerine söylenebilecek fazla bir şey yok, tek kelimeyle mükemmel bir maç olmuş. Maçın başında bir duran topu Evra uzaklaştıramayınca Ronaldinho gelişine vurmuş ve savunmaya çarpan top gol olmuş. Golden sonra da Milan daha etkili olmuş ve pozisyonlar yakalamış ama biraz da şans olacak işte. Scholes'dan gelen beraberlik golü gerçekten hayatımda gördüğüm en kısmetli gollerden biri. Spiker de buna harika bir gol dedi ya ona yanarım.

İkinci devre ise maç ortada giderken oyuna yeni giren Valencia'nın güzel ortasına Rooney çok klas bir kafa vurmuş ve United deplasmanda öne geçmiş. Bu golden sonra Milan oyundan sanki biraz düşmüş ve 3. golü de kısa süre içinde kalesinde görmüş. Bu golde de Rooney uzun pası indiriyor, gidiyor, koşusunu yapıyor, Fletcher da onun tam istediği yere kesiyor ve Rooney de golü atıyor. Fark ikiye çıktıktan sonra Beckham'ın yerine Seedorf oyuna girmiş ve 85. dakikada çok da şık bir gol atmış. Ronaldinho'nun pası da çok güzel ama Seedorf yavaş gelen topa sol topuğuyla o hızı nasıl vermiş anlamak zor. Golden sonra en azından Milan adına maçın en iyisi Ronaldinho bu kez de Inzaghi'ye güzel bir pas atmış ama Inzaghi yararlanamamış. Milan'ın baskısı son dakikalarda artmış. Özellikle son dakikada Ambrosini'nin yakaladığı pozisyon çok net, hatta sonrasında gelen kornerde de pozisyon olmuş ama gol gelmemiş. United ise son dakikalarda zaman geçirirken biraz da pisleşmenin bedelini Carrick'in gördüğü kırmızı kart ile ödemiş.

Böylece Manchester United şimdiye kadar gol bile atamadığı San Siro'dan galibiyet ve tur için büyük bir avantaj ile döndü. Milan'ın turu geçmesi gerçekten hiç mümkün gözükmüyor ama yine de büyük konuşmamak lazım, hiç belli olmaz.

1 yorum:

Pamukk dedi ki...

ballı Man u diye boşuna demiyorum işte. bunlar bala atarlar ve bala yemezler