11 Şubat 2010 Perşembe

Hafta İçi Premier League


Premier League Salı ve Çarşamba oynanan maçlarla devam etti. "28 günde 8 maç, 93 günde 38 maç var, şu takıma zorlu fikstür" gibi geyikler orada olmuyor. Adamlar boş yer bulunca hemen maç yerleştiriyor. Güzel maçlar vardı, seçme şansım zaten yoktu ama olsaydı da tabii ki Arsenal-Liverpool maçını izlerdim. Bu iki takım oynayınca yüksek olan beklentiler iyice zirve yapıyor ama dün hiç beklediğim gibi bir maç olmadı. Daha çok orta sahada geçen, fazla pozisyon çıkmayan bir maçtı. Arsenal ikinci yarıda bulduğu tek golle maçı kazandı, gol üstün insan Diaby'den geldi. Bu adama bayılıyorum, bence muhteşem bir oyuncu. Skorda geriye düşen Liverpool son 10 dakika yüklendikçe yüklendi. Bu baskıdan bir gol çıkmadı ama fotoğrafta görülen ve muhtemelen bugün İngiltere'de çok konuşulan pozisyon yaşandı. Kaptan Gerrard'ın serbest vuruşunda diğer Kaptan Fabregas ceza sahası içinde topu blokladı ama Howard Webb'den penaltı kararı çıkmadı. Haliyle benim de aklıma Vanspor-Beşiktaş maçı ve Metin Tokat geldi. Bu noktada klasik cümleyi kurmazsam olmaz: "Abi bakın işte Premier League'de bile hakemler böyle hatalar yapıyor."

Diğer maçlarda sürpriz sonuçlar vardı. Aslında Chelsea ve Manchester United'ın puan kaybedeceğini bekliyordum ama Chelsea Everton deplasmanından en azından bir beraberlikle döner diye düşünüyordum. Saha iki gol attı ve Everton kazandı. Manchester United ise kaybedebileceğini düşündüğüm çok zorlu Aston Villa deplasmanından rakibin kendi kalesine attığı bir golle beraberlik çıkardı.

Bu sonuçlarla Chelsea ve United arasındaki puan farkı 1'e indi. Arsenal ise liderin 6 puan gerisinde 3. sırada yer alıyor. Liverpool'un kaybettiği haftada Tottenham da Wolves'a deplasmanda kaybedince Manchester City bu iki takımın arasında girdi ama iki maçı da eksik. Bir maçı eksik Aston Villa'nın da Liverpool'dan sadece 2 puan gerisinde olduğunu düşünürsek bu sezon şampiyonluk mücadelesiyle birlikte Şampiyonlar Ligi'ne katılmak için yapılan mücadelenin de çok zevkli geçeceğini söyleyebiliriz. İşler kızışıyor, bizim de keyfimiz katlanarak artıyor.

Hiç yorum yok: