28 Ocak 2010 Perşembe

Ferrari F10

.
Ferrari 2010 sezonunda yarışacağı aracını bugün tanıttı. Araç F10 olarak adlandırılmış, sebebini tam bulamadım. Anlamının F serisinin 10. yılı olduğu da söyleniyor, sadece 2010 yılı olduğu da.
.
Ferrari geçtiğimiz sezon şampiyonluk yarışından koptuktan sonra F60 üzerinde çalışmayı bırakıp tüm gücünü bu aracın gelişimine vermişti. Bu yüzden beklentiler büyük ama teknik ve idari kadronun son yıllardaki başarısızlıklarını düşününce insan yine de emin olamıyor. Birkaç sene önce olsa bu araca daha şimdiden kefil olabilirdim ama ne kadar başarılı olabileceği hakkında ancak testler başladıktan sonra yorum yapılabilir.
.
Tasarım hoşuma gitti. Gerçi bugüne kadar tasarlanan tüm Ferrari araçlarını beğendim, objektif olamayabilirim. Yeni sponsor "Banco di Santander" sebebiyle bu araçta beyaz renk de kullanılmış. Schumacher'in kullandığı beyazlı araçları hatırlatıyor, belki bir efsane de bu araçla doğar..

Forza Ferrari..
.

Mercedes GP de aracını tanıttı, yani bu sezon gridde desteğimi alacak 3. arabayı.. Aslında aracı değil, araç renklerini tanıttı demek daha doğru olur. Yeni araba 1 Şubat'da tanıtılacakmış, bu sadece geçen sezon kullanılan arabaya yeni renklerin uygulanmış hali. Turkuaz renk ana sponsor Petronas sebebiyle var ve bence fena da olmamış. Sadece aracın üzerinde oturan pilot oraya pek yakışmamış..

1 yorum:

Pamukk dedi ki...

kestane alonso