9 Aralık 2009 Çarşamba

Şampiyonlar Ligi'nde 6. Salı


Her Şampiyonlar Ligi haftasında olduğu gibi Star Tv’ye küfür etmek için yine sebebim var. Dün özetler bittiğinde saat 03.00’ü geçmişti. Neyse, bir özet yorumcusu olarak dün geceyi kısa kısa yazalım.
.
***

A Grubu:
Juventus 1-4 Bayern Munich
Maccabi Haifa 0-1 Bordeaux

Bayern Münih İtalya’da destan yazmış. Juventus Trezequet’in çok şık golüyle öne geçmesine rağmen 4-1 kaybetti. Olic bir gol ve yaptırdığı penaltı ile maça damgasını vurmuş, Tymoshchuk’ın attığı 4. gol de çok güzel. Bayern sadece skor olarak değil oynadığı futbol ile de Juventus’u ezmiş. Ferrara Inter maçı ile kazandığı krediyi bu maçta kaybetti, Van Gaal ise biraz rahatladı. Diğer iki takımdan Bordeaux deplasmanda kazandı ve böyle bir gruptan 16 puan çıkarmış oldu. Bu çok büyük bir başarı. Maccabi ise gol bile atamadan maçlarını bitirdi ve tarihe geçti.


B Grubu:
Beşiktaş 1-2 CSKA Moskova
Wolfsburg 1-3 Manchester United

Beşiktaş’ı yazdık, diğer maç için de iki cümle yazalım. United çok eksikti ama sahaya çıkan kadroda yine de çok önemli isimler varmış. Evra, Park, Carrick, Nani, Scholes, Fletcher sahadaymış. Forvetlerin yokluğunda sahaya çıkan Owen da hat-trick yapmış. Attığı 3. gol tam bir büyük golcü işi, dripling yönü ve son vuruş harika. Umarım iyice toparlar da Güney Afrika’da onu da izleyebiliriz.

C Grubu:
Marsilya 1-3 Real Madrid
Zurich 1-1 Milan

Marsilya’nın gruptan çıkması mucizelere kalmıştı, o mucize gerçekleşmedi. Ronaldo United zamanlarından kalma harika bir frikik golü atmış, diğer golü ise şans. Marsilya bir de penaltıdan yararlanamamış. Grubun diğer maçında ise Milan Zurich deplasmanından 1 puan ile döndü. Zurich öne geçmiş, baya da gol kaçırmış ama penaltı ve kırmızı kart Şampiyonlar Ligi’ne güzel bir veda şansını ellerinden almış. Bu arada Real Madrid de Milan da reklamsız formalarla mücadele ettiler ve formalar çok güzel görünüyordu.

D Grubu
Chelsea 2-2 Apoel
Atletico Madrid 0-3 Porto

Apoel Chelsea deplasmanında öne geçince “Acaba mı?” oldum ama Apoel de mucizeyi gerçekleştiremedi ve Atletico Madrid sadece 3 puan ile Avrupa Ligi'nde devam etme hakkını kazandı. Chelsea’de Terry, Carvalho, Essien, Joe Cole ve Drogba sahadaydı. Essien sakatlanınca Lampard da oyuna dahil oldu. Herhalde Apoel taraftarları Ancelotti’ye hala küfür ediyordur. Bu arada Essien’in golü harika, top inanılmaz bir falso almış. Diğer maçta ise deplasmanda oynayan Porto tribünlerde ciddi boşlukların olduğu maçta Atletico Madrid’i çok rahat geçmiş. Hulk yine çok güzel bir gol attı. Bu adam en sevdiğim ve beğendiğim forvetlerden biri oldu bile. Onu kime kaça ittireceklerini ayrıca merak ediyorum. Takımı Porto ise bende hayranlık uyandırmaya devam ediyor. Sezon başında çok önemli oyuncularını sattılar ama hala aynı şekilde devam edebiliyorlar.

***

Bu dört gruptan UEFA Avrupa Ligi’ne gelen takımlar Juventus, Wolfsburg, Marsilya ve Atletico Madrid oldu. Liverpool’un da yolu geçtiğimiz hafta belli olmuştu. Bugün diğer 3 takım da belirlendikten sonra geçtiğimiz sezon UEFA’ya gelen takımlar ile aralarında nasıl bir fark olacağına ayrıca bakacağım.

Hiç yorum yok: