18 Aralık 2009 Cuma

Avrupa Ligi Kuraları / Son 32


Rakipler belli oldu ve şeker gibi kura diyemiyoruz.

Lille'i izlemedim ama son haftalarda neler yaptıklarını biliyorum. Everton, Fulham gibi bir İngiliz takımı yerine bir Fransız takımını tercih ederdim ama yine de Lille için iyi kura diyemiyorum. Sona kalan üçlüden Hertha Berlin gelseydi havalara uçacaktım ama olmadı. Torbalar arasında çok fark olmayınca iyi bir kura için ekstra şansa ihtiyaç vardı, Fenerbahçe sanırım o hakkını grup kuralarında tüketmiş. Liverpool'dan kaçmak için taklalar attık, kurtulduk sandık ama Lille'i geçersek çok sevdiğimiz Liverpool'u çok sevdiği şehirde bir kez daha misafir edeceğiz. Tabii ki o güne kadar "umut fakirin ekmeği" diyerek Unirea için dualarımızı eksik etmeyeceğiz..

Galatasaray Avrupa'da mücadele eden İspanyol takımları arasındaki en formsuz takımı çekti. Ligde de durumları iyi değil ama bu toparlanmayacakları anlamına gelmiyor. Agüero'yu Chelsea'ye satarlarsa ibre biraz daha Galatasaray lehine döner ama şu durumda bence şanslar eşit. Galatasaray'ın hücum hattı kötü Atletico savunmasına karşı formda olursa deplasmandan iyi bir skorla dönüp, burada işi bitirebilir. Ama aynı şeyleri tam tersine çevirip de söyleyebiliriz. Atletico'nun hücum hattı malum, Galatasaray savunmasının hali de ortada. Bu arada yanılmıyorsam Galatasaray iki Atletico maçı arasında Beşiktaş ile oynayacak.

Lille - Fenerbahçe
Atletico Madrid - Galatasaray
Rubin Kazan - Hapoel Tel Aviv
Athletic Bilbao - Anderlecht
Kopenhag - Marsilya
Panathinaikos - Roma
Ajax - Juventus
Brugge - Valencia
Fulham - Shakhtar
Liverpool - Unirea Urziceni
Hamburg - PSV Eindhoven
Villarreal - Wolfsburg
Standard Liege - Salzburg
Twente - Werder Bremen
Everton - Sporting Lisbon
Hertha - Benfica

Şöyle bir bakınca ilk göze Ajax-Juventus eşleşmesi çarpıyor. Villarreal - Wolfsburg belki biraz da Everton - Sporting eşleşmeleri dışında bu turda benim ilgimi ekstra çeken bir mücadele yok. İlk maçlar 18 Şubat tarihinde 2. torba takımlarının sahasında, 2. maçlar ise 25 Şubat tarihinde oynanacak. O günler geldiğinde ligdeki durumları ve fikstürü de düşünerek daha sağlıklı bir değerlendirme yapacağız. Şimdilik sadece uçak ve tren imkanlarına bakıp bir Fransa organizasyonu yapmaya çalışacağız.
.
Son 16 Eşleşmeleri
.
Lille - Fenerbahçe / Liverpool - Unirea Urziceni
Atletico Madrid - Galatasaray / Everton - Sporting Lisbon
Hamburg - PSV Eindhoven / Athletic Bilbao - Anderlecht
Rubin Kazan - Hapoel Tel Aviv / Villarreal - Wolfsburg
Hertha Berlin - Benfica / Kopenhag - Marsilya
Panathinaikos - Roma / Standard Liege - Salzburg
Ajax - Juventus / Fulham - Shakhtar
Brugge - Valencia / Twente - Werder Bremen

1 yorum:

Pamukk dedi ki...

rubin
anderlecht
marsilya
roma
atletico madrid
juventus
valencia
shakhtar
liverpool
psv
wolfsburg
standart liege
werder
lille
everton
hertha