23 Kasım 2009 Pazartesi

Bir Yuh Daha!


Bu sefer "Yuh" bir maçın skoruna. Maçtan haberim yoktu, arkadaşa girdiğimde altyazıda gördüm. Hemen maç detaylarına baktım, Wigan'dan birkaç kişi oyundan atılmıştır diye düşündüm ama öyle bir durum da yokmuş. Maçın adamı 5 gol atan Defoe, Lennon da maçı 1 gol 3 asist ile bitirmiş.

Jermain Defoe, Andy Cole ve Alan Shearer'dan sonra Premier League tarihinde bir maçta 5 gol atan 3. oyuncu oldu. Ortaya çıkan skor da 1995'de oynanan ve 9-0 biten Manchester United-Ipswich Town maçından sonraki en farklı skor olmuş. Toplam gol olarak da 2007'de 7-4 biten ve Portsmouth'un Reading'i yendiği maçtan sonra artık bu maç gelecek.

Bence maçın skoru kadar ilginç olan bir diğer nokta da Wigan'ın bulduğu tek gol de dahil olmak üzere atılan 9 golün son 40 dakikada gelmiş olması. Bu maçın en çok etkileyeceği kişi ise şüphesiz Wigan kalecisi Chris Kirkland. Skor yetmezmiş gibi 9 golün birini de kendi kalesine atmış.

Maçın golleri aşağıda.



3 yorum:

esperanza dedi ki...

Wigan acisindan bardagin dolu tarafindan bakmak gerekirse Kirkland sol kanattan gelen ataklarda hic gol yemiyor, buna da sukur.

Arkhe dedi ki...

Bu güzeldi lol

MK dedi ki...

Hali sahada olsa 5-6 dan sonra yenilen takım diğerlerine tekme atmaya başlar. Yenenler de en azından sakatlanmamak için dururlar. Bu adamlar da hiç ruh yokmuş (!) yahu :)