19 Ağustos 2009 Çarşamba

Mevlüt Erding

Mevlüt sezon başında 8 milyon € bonservis bedeli karşılığında transfer olduğu PSG forması altında ilk golünü hafta sonu Le Mans karşısında attı. Montpellier ile oynanan ilk hafta karşılaşmasında da 90 dakika forma giymiş ama gol bulamamıştı. Özetleri görmedim ama o maç net 1-2 pozisyondan yararlanamamış. Bu hafta ise takımı 1-0 mağlupken beraberliği getiren gol ondan geldi, golü de çok beğendim. PSG maçı 3-1 kazandı, Kezman da 65. dakikada oyuna girerek 3. golün pasını vermiş.

Mevlüt milli maçlarda fazla parlamadı ama Fransa’da aynı başarılı çizgisine devam edecek gibi gözüküyor. Ukrayna maçı aday kadrosuna çağırılmış ama sakatlığı sebebiyle kadrodan çıkartılmıştı.Hafta sonu bu performansını gören Fatih Terim umarım ona kafayı takmaz, geçmişteki örnekleri düşününce insan çekiniyor. Mevlüt 1987 doğumlu, Milli Takıma verebilecek çok şeyi var.

Başlık yanlış değil, Fransa’da soyadı Erding olarak geçiyor. PSG resmi sitesinde de, forma arkasında da bu şekilde yazılmış. Bu işler sadece Türkiye’de olur sanıyordum ama Avrupa’da da olabiliyormuş, zamanında nüfus memuru soyadını kayıtlara yanlış geçirmiş.


Hiç yorum yok: