31 Ağustos 2009 Pazartesi

Formula 1 Spa - Francorchamps / Belçika


En sonunda oldu. Bütün imkanların, bütün dikkatin önümüzdeki sezona yöneltildiği ve umutların çok azaldığı sezonda Ferrari bir yarış kazandı. Tek pilotla yarışırken Hamilton’ın yarış dışı kaldığı bir günde sezonu McLaren’in önünde bitirmek adına çok önemli bir adım Raikkonen’den geldi. McLaren şu an yarıştığı araç üzerinde hala çalışıyor ve gelişiyor. Ferrari’nin ise buraya yeni parça bile getirmediğini bizzat Kimi’nin ağzından duyduk.

Cumartesi günü yeterince sürpriz yaşadığımızı düşünüyorduk. Şampiyon adaylarından Button ile son şampiyon Hamilton'ın gerilerde kalması ve Fisichella’nın pole pozisyonu değişik bir yarış izleyeceğimizi gösteriyordu. Özellikle Button ve Hamilton’un arka sıralardan alacağı start bize çok geçiş izletir diye düşünürken daha ilk turda bu iki pilot karıştıkları kaza sonrasında yarışın dışında kaldılar.

Startın kazananı beklendiği gibi Raikkonen oldu. Aslında tam önünde start alan ve kalkışta sorun yaşayıp ilk anda kalkamayan Barrichello ona zaman kaybettirdi ama ilk viraj sonrasında 3. sıraya çıkmıştı, hemen sonra da Kubica’yı geride bırakarak ikinciliğe yükseldi. Kaza sonrası piste giren güvenlik aracı çıktıktan saniyeler sonra, startta olduğu gibi o sihirli düğmenin (KERS) yardımıyla Fisichella’yı da geçti. Yarışın geri kalanında da hatasız bir sürüş ve doğru strateji ile pozisyonunu korudu.

Yarışın hatta belki de sezonun en büyük sürprizi ise Fisichella ve Force India takımı oldu. Pole pozisyonunda başlamalarına rağmen puan alabileceğine inananların sayısı pek fazla değildi ama araç bir sorun yaratmayınca ve Fisichella da hatasız bir sürüş sergileyince 2. olarak podyuma çıktılar. Luca Badoer mi? Boşverelim, sinirlenmeyelim.

Zirveyi ve İtalya Ulusal Marşını dinlemeyi özlemişiz. Bu sezon aynı sahneyi en azından bir kez daha görebileceğimize inanıyorum.

3 yorum:

Pamukk dedi ki...

kimi de alkolik midir nedir şampanyayı kafasına dikti hemen. heheh sonunda yarış kazandık ya şaka bile yaparım :p

Unknown dedi ki...

podyum hasretiyle çok çile çektik,geceleri uyumadan sabahlar ettik,uçurumlardan düşerken tut elimizi,podyuma çık force indiam mesut et bizi.

Beril dedi ki...

@ Pamukk
evet kimi alkoliktir :)