9 Nisan 2009 Perşembe

Liverpool 1-3 Chelsea


İki kornerden gelen kopya iki gol ve büyük ihtimalle elden giden bir yarı final. Liverpool her iç saha maçında olduğu gibi maça hızlı başladı ve golü de erken buldu ki golden önce de pozisyona girmişti. Chelsea ilk devre daha çok Liverpool'u sahasına karşılayıp hızlı çıkmaya çalıştı ve Drogba ile başarılı da oldu ama golü bulamadı. Devre sonuna doğru kazanılan kornerde ise Bosingwa'nın yerine oynayan ve varlığını unuttuğumuz Ivanovic bomboş vurduğu kafa ile beraberliği getirdi. Golde Ivanovic'in koşusu ve rakiplerinden kurtulma çabası çok güzel ama Xabi Alonso da adamı hiç takip etmedi. Bu golden iki dakika sonra Kuyt karşı karşıya bir pozisyondan yararlanamayınca devre berabere bitti.
.
İkinci devre ise Chelsea daha etkiliydi. Takımdaki bu olumlu değişimde Hiddink faktörü tabii ki geri plana atılamaz ama Essien'in dönüşünü de atlamamak lazım. O, Lampard ve Ballack orta saha üstünlüğünü tamamen Chelsea'ye getirdiler. Topa daha çok hakim oldular, çok iyi pas yaptılar. Gerrard'a etkili olabileceği alan bırakmadılar. Chelsea önce Drogba ile bir pozisyon buldu sonra da yine bir korner sonrasında Ivanovic ile 2-1 öne geçti. Golde ceza sahasında 7-8 Liverpool oyuncusu vardı ama Gerrard'ın son anda fark etmesine rağmen kafayı yine Sırp oyuncu vurdu. İşin ilginç yanı o vurmasa hemen arkasında yükselen Alex çok rahat bir kafa vuracaktı. Bu golden kısa bir süre sonra Drogba ile iki farkı yakaladılar ama skor avantajına rağmen Liverpool'dan son 10-15 dakika haricinde baskı yemediler.
.
Liverpool bir gol bulabilseydi Londra'ya daha umutlu gidecekti ama şimdi işler çok zor. Her ne kadar Liverpool'dan Şampiyonlar Liginde her şeyi beklemek gerekse de bir Hiddink takımının böyle bir avantaj sonrasında turu vereceğine inanmak çok zor. Belki de Premier League hedefi için belki de hayırlısı bu olacaktır ama yine de temkinli konuşmak lazım yoksa Liverpool adamı Fatih Terim'in 2005 finalinde düştüğü duruma düşürebilir..

Hiç yorum yok: