13 Nisan 2009 Pazartesi

Galatasaray 0-0 Fenerbahçe

Herkes normal olarak maça kendi gözüyle bakıyor, kendi açısından yorumluyor. Bir taraf Sabri’ye, Arda’ya saldırırken diğer taraf Lugano’ya küfür ediyor. Herkes görmek istediğini görüyor. Mutlaka benim de kendi fikirlerim, olaylara karışan futbolcular hakkında yorumlarım var ama bana kalsın. Fenerbahçe’liyim ve söyleyeceklerimin objektif olması da mümkün değil.

Halı saha maçlarında yaşlı amcalar oynarken bu çok olur. Oynayamazlar, istediklerini yapamazlar ve sonunda bu çenelerine vurur. Bağırırlar, çağırırlar ve kavga ederler. Fenerbahçe ve Galatasaray’ın da durumu aslında bu, güçleri yetmiyor ve kavga ediyorlar. Ben fair play böceği değilim, “hiç yakışmadı bu görüntüler, sahalarımızda böyle şeyleri görmek istemiyoruz” cümlelerini kuracak kadar sevgi dolu bir adam da değilim. Hatta yeri geldiğinde ve tarafımı haklı gördüğümde birçok taraftar gibi kendi oyuncumun bu tip hareketlerinden haz alırım, onların şovlarına kanıp yaptıkları delikanlılık gösterileriyle mastürbasyon yaparım. Ama bu kavga farklı, haklı haksız tartışması yapılabilecek bir kavga değil. Bu kavga iki takımın da sezon boyunca süregelen rezil durumlarını maçın son dakikasında yaşattıkları rezaletle belgelenmesidir. İki takımın da iflasıdır.

Maç sonrası Adnan Polat’ın yaptığı açıklama da kendisinin ayrıca iflasıdır. Futbolcuların saha içinde yaptığını o da maç çıkışında yaptı ve bu sezon ki bireysel rezilliğini belgeledi. Kendini ve kulübünü bir kez daha küçük düşürdü. Maç tekrar talepleriyle ve söyledikleriyle düşmeye başladığı komik durumu bu açıklamayla en üst seviyeye çıkardı, Yıldırım Demirören’in tahtını ciddi olarak sallamaya başladı. Gördüğüm kadarıyla Fenerbahçe tarafından henüz bir ses çıkmadı, umarım da hiç çıkmaz.

Bundan sonra oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray maçları daha farklı olacak. O futbolcular karıştıkları bu olayla sadece sezonun geri kalanını değil derbinin önümüzdeki yıllardaki seyrini de etkilemiş oldular. İki tarafın birbirine olan nefreti bir kat daha arttı. Medya da üzerine düşeni yapıp bu malzemeyi ısıtıp ısıtıp kullanacaktır. Bundan sonra oynanacak ilk Fenerbahçe-Galatasaray maçının öncesini ve sonrasını tahmin edebiliyorum.

Maç golsüz berabere bitti, bunu arada söylemek lazım, unutulabilir. Futboldan ve sahadaki oyundan hiç bahsetmedik. Bahsetmenin de zaten bir anlamı yok. 2009 derbinin 100. yılıydı, bu şekilde kutlanmış oldu. Sahadakiler fotoğraftaki atalarını en güzel şekilde andılar. Nice 100 yıllara..

Hiç yorum yok: