4 Nisan 2009 Cumartesi

Beşiktaş 1-0 Kayserispor


Beşiktaş maça istediği gibi başlayamadı, belki bunda tribünlerin de etkisi vardır. Dışarıda çıkan olaylar çok etkilemişti, uzun zamandır Beşiktaş tribünlerini ilk devredeki kadar durgun ve soğuk görmemiştim. İlk 25 dk. Ernst’in pası sonrası Bobo’nun kaçırdığı gol dışında çok hareket olmadı. Sarı kartlar da arka arkaya gelince oyun bir türlü tempo kazanamadı, ilk 15 dakikada 3 sarı kart çıkmıştı. Her ne kadar kırmızı kart biraz ucuz olsa da o kartın bu maçta çıkacağı belliydi.

20. dakika gibi Serdar Özkan’a homurdandılar ama o Serdar çizgide “Messi” çalımını attı ve çok güzel ortaladı, Yusuf da gelişine şık vurdu. Golün ortasından önce Serdar Özkan’a pası atan oyuncu yine Ernst’di, zaten ilk devre muhteşem oynadı. Cisse’nin adını ilk 30-35 dakikada belki 2-3 kez duydum ama işte o olunca Ernst’in adı çok sık duyulabiliyor. İlk devrede çok güzel 2-3 pası daha vardı. Maç öncesinde elde başka alternatif olmadığından Cisse-Ernst ikilisi kesin gibiydi, bu doğru düzene ek olarak İnönü’deki Kayserispor istatistiklerini de düşününce maçı Beşiktaş’ın rahat kazanacağını düşünüyordum öyle de oldu.


Kayserispor çok pas hatası yaptı ve bu yüzden de adam gibi hücum edemedi. Golden önce bir kontra atak yakaladılar, sonrasında kazanılan kornerde bir de Mehmet Topuz’un güzel şutu direği sıyırdı o kadar. Cangele bence çok kötü bir futbolcu, her pozisyonda yatmaktan ve pislik yapmaktan başka bir şey bilmiyor. Kayserispor bir gömlek yukarı tırmanmak istiyorsa önca adam gibi bir forvet almalı. Cezalı Toledo’nun yerinde oynayan Bilal Aziz çok sırıttı, Serdar Özkan bile çıkana kadar o kanatta çok iyi iş yaptı.Kırmızı karttan sonra da çabuk pes ettiler, o dakikadan sonra Kayserispor da maç da aslında bitti. Beşiktaş’lı oyuncular geniş alan bulmaya başlayınca iyice rahatladılar, Yusuf istediği tip halı saha futbolunu oynama şansını yakalayınca çok güzel işler yaptı ama pili biraz çabuk bitti.
.

İkinci devre de aynen devam etti, Beşiktaş ciddi gol pozisyonlarından yararlanamadı, Bobo bugün iyi değildi. Kayserispor ise az adamla fazla risk almadan hücum etmeye çalıştı ve adamlardan biri de Cangele olunca zaten gol bulması imkansız gibiydi. Neticede Beşiktaş rahat kazandı ve önemli bir 3 puan aldı. Sivasspor’un kazandığı haftada 2 puan kaybetmek çok şey kaybetmek anlamına gelebilirdi çünkü haftaya deplasmana gidecek taraf Beşiktaş olacak.

Hiç yorum yok: