12 Mart 2009 Perşembe

Roma 1-0 Arsenal (6-7 pen.)


Açıkçası De Rossi ile Mexes’in eksikliği ve hatta hastalık yüzünden hafta içi antremanlara çıkamayan Baptista’nın durumundan sonra Roma’ya Arsenal karşısında pek fazla şans vermiyordum ama maç boyunca üstün oynadılar. Erken golü bulduktan sonra 2. gol için aynı istekle saldırdılar, pozisyonlar da yakaladılar. Finalin Roma’da oynanacak olması da mutlaka artı bir motivasyon yaratmıştır, bütün oyuncular çok istekliydi. Roma bence hak ettiği ikinci golü bir türlü bulamadı ve maç uzatmalara gitti, uzatmalarda da gol olmayınca penaltı atışlarına geçildi.

Arsenal’de ilk penaltıyı Eduardo kullandı ve kaçırdı. Bu atıştan sonra da Arsenal’de penaltı kaçıran başka bir isim olmadı. Roma’da Pizarro ilk penaltıyı gole çevirdi ama 2. penaltıda Vucinic tam ortaya çok yumuşak vurunca köşeye yatmayan Almunia bu topu çok rahat kurtardı. Eşitlik sonraki beş penaltıda da devam etti ama Roma adına 8. penaltıyı kullanan Tonetto topu üstten dışarı atınca Roma da Şampiyonlar Ligi’ne veda etti.

Arsenal bu kötü halinde bile çeyrek final yaptı. Sakatların dönmesi ve biraz da kura şansı ile yarı final bile yapabilirler. Roma’nın bundan sonra tek hedefi Serie A’da dördüncü olup önümüzdeki sene de Şampiyonlar Ligine katılmak olacak.

1 yorum:

Pamukk dedi ki...

ballı arsenal burdan ilerisini zor görür ama. romaya hakkaten çok yazık olmuş . formaları da pek güzelmiş