27 Şubat 2009 Cuma

UEFA Kupası 3. Tur Sonuçları


UEFA Kupasında son 16 belli oldu. Geceye Galatasaray damgasını vurdu. Ben Kocaeli mağlubiyetinin ve teknik adam değişikliğinin getireceği artı motivasyonla Galatasaray’ın tur için ekstra mücadele edeceğini ve önceliği UEFA kupası olmayan Bordeaux’u rahat geçeceğini ama defanstaki eksiklerin de baş ağrıtabileceğini düşünüyordum. Maçı izlemedim, sadece golleri görebildim o yüzden fazla yorum yapamayacağım ama turun 90. dakikada Sabri’nin ayağından gelmesi bu sıradışı maça sıradışı bir son olmuş.

Köy takımı yoluna devam ediyor, Metalist Sampdoria’yı 2-0 ile rahat geçmiş. Beşiktaş’a inanılmaz bir gol atan Jaja Samdoria filelerine de güzel bir frikik golü bırakmış. Diğer iki Ukrayna takımı da tur atladı ve eledikleri takımlar da Valencia ile Tottenham. Futbolundaki yükselişi iki temsilcilerinin sezon başında Fenerbahçe ve Beşiktaş karşısındaki performanslarıyla çok net görmüştük. Birbirleriyle oynayacak olmaları bizim şansımız oldu, şu an ülke puanı olarak onlarla mücadele ediyoruz. Geçtiğimiz yılın şampiyonu Zenit’de Stuttgart’ı her iki maçta da yenerek tur atladı.

Milan’a güvenmiyordum, elenmeleri sürpriz sayılabilir ama Serie A’da bile zorlanarak maç kazanan takımın Werder Bremen ile berabere kalması benim için sürpriz olmadı. Pizarro takımının iki farkla geriye düştüğü maçta iki gol atarak turu Bremen’e getirdi. Benim için gecenin sürprizi Aalborg’un Deportivo’yu deplasmanda üç golle yenerek tur atlaması oldu. Zico’nun CSKA’sı Aston Villa’yı tamamında üstün oynadığı ve çok gol kaçırdığı maçta 2-0 yendi ve tur atladı. Aston Villa da birçok oyuncusunu İngiltere’de bırakmış, onlar da UEFA kupasını ligden sonra düşünen takımlardan.

Özellikle büyük liglerin temsilcileri kendi liglerini UEFA mücadelesinin önüne koyuyorlar, Şampiyonlar Liginin maddi getirisi birçok takım için UEFA finali oynamaktan daha önemli bir hedef. Şu an kupada İspanyol takımı yok. İtalya’dan sadece Udinese, İngiltere’den ise sadece Manchester City yoluna devam ediyor. Bu aşamadan sonra UEFA kupasını daha çok kazanmak isteyen takımlar ilerleyecek, zaten şu an ki görüntü de bunu gösteriyor. Son 16 takıma baktığımda en güçlü kadro bence Galatasaray’da ama bu en iyi takım da onlar anlamına gelmiyor. Finale Galatasaray kalamadığı takdirde Saraçoğlu’nda beklediğimiz kadar büyük bir final izleyemeyeceğiz.
.
Galatasaray 4-3 Bordeaux
Metalist 2-0 Sampdoria
CSKA 2-0 Aston Villa
Hamburg 1-0 Nijmegen
Twente 0-1 Marsilya (Pn. 6-8)
Wolfsburg 1-3 PSG
Milan 2-2 W. Bremen
Stuttgart 1-2 Zenit
Man. City 2-1 FC Kopenhag
Standart Liege 1-1 Braga
Udinese 2-1 Lech Poznan
Ajax 1-1 Fiorentina
St Etienne 2-1 Olympiakos
Deportivo 1-3 Aalborg
Tottenham 1-1 Shakhtar Donetsk
Valencia 2-2 D. Kiev
.
UEFA Kupası 4. Tur İlk Maçları 12 Mart'da oynanacak.
.
Hamburg - Galatasaray
Werder Bremen - St. Etienne
CSKA Moskova - Shakhtar Donetsk
PSG - Braga
Manchester City - Aalborg
Udinese - Zenit St. Petersburg
Marsilya - Ajax
Dinamo Kiev - Metalist Kharkiv
.

Hiç yorum yok: