2 Şubat 2009 Pazartesi

Avrupa'da Hafta Sonu


Hem özel işlerden hem de Pazar gün maçların çakışmasından dolayı bu hafta fazla bir şey izleyemedim. İtalya’da hafta sonu sürprizler vardı. Juventus sahasında Cagliari’ye 3-2 kaybetti ama Inter de evinde Torino’yu yenemeyince puan farkını dokuza çıkartamadı. İki rakibin kayıplarını Milan iyi değerlendirdi, Lazio deplasmanında rahat bir galibiyet aldı ve Juventus’un üzerine çıkarak Inter’in altı puan gerisine yerleşti. Inter’de işler iyi gitmiyor, Mourinho’nun mutsuz ve huzursuz olduğu her halinden belli. Yine de İtalya’da şampiyonluğu bırakmayacakların düşünüyorum ama bu haldeyken Şampiyonlar Liginde United’ı elemeleri çok zor.

Liverpool üç hafta üst üste berabere kaldıktan sonra fişi her an çekebileceğini düşünüyorduk ama Chelsea’yi yenerek zirveden düşerken tekrar tutundular. Maçın 2. yarısını izleyebildim, Lampard’ın kırmızı kartı bence ağır ve bu karttan sonra oyun tamamen Chelsea yarı sahasına yığıldı. Gerçi istatistiklere bakınca bu karttan önce de Liverpool’un daha üstün olduğunu çıkartıyoruz ama Lampard oyunda kalsaydı maç ne olurdu bilinmez. Yine de çok iyi dayandıkları maçın son dakikasında sağ kanatlarında bir açık verdiler ve Torres’in ön direğe yaptığı güzel koşu sonunda vurduğu kafaya engel olamadılar. Ashley Cole’ün hatası sonrasında da ikinci golü yediler. Liverpool’un şampiyonluk şansı ne yazık ki hala yüksek değil, umarım beni yanıltırlar. Arsenal yine berabere kaldı, artık onlar için hedef ilk dörde tutunmak. Manchester United ise Everton’ı penaltı ile geçti. Van Der Saar gol yememeye devam ediyor, sırada dünya rekoru var.

La liga’da artık tek heyecan Barcelona’nın kıracağı rekorlar ve yapacaklarından ibaret. Bir süredir devam eden 5000. gol tantanası da Messi ile son buldu. Penaltıdan yedikleri golle yenik duruma düşen Barcelona’da Messi oyuna 61. dakikada girdi ve attığı iki golle üç puanı getirdi. Real Madrid de Ramos ile birlikte yakaladığı galibiyet serisine devam ediyor. Schuster kalsaydı şüphe duyacağımız lig ikinciliğine yerleştiler ve muhtemelen ligi de orada bitirecekler. Bu hafta Barcelona’nın 5000. golü dışında bir de Raul heyecanı vardı, o da Numancia karşısında takımının ilk golünü atarak Real Madrid formasıyla bulduğu gol sayısını 307’ye çıkardı ve efsane Di Stefano’yu yakaladı.

3 yorum:

Blogspor dedi ki...

Bu maçlardan bir tek Inter ve Juve'nin maçlarını izleyebildim.Cagliari Juve'ye karşı sağlam oynadı,Torino'da Inter'e karşı iyi direndi.Inter puan farkını bir açsa işler daha iyi gidecekti ama olsun.

Alfredo dedi ki...

bu hafta sonu gerçekten harikaydı :D

Juan y Fer dedi ki...

Hello,
Scolari continues with his poor results when his team play against a top team
Excellent Torres and Messi,
Regards,
http://saqueneutral.blogspot.com/
(a blog about sport in English and Español)