23 Aralık 2008 Salı

Yusuf Trabzon'a mı?

Güvenç Kurtar istifa etmiş, önce onu yazalım. Bırakın bu işleri devlet su işleri diyelim. Daha fazla bu konuda karalamayalım, amaan yani, iyi aferin, daha iyisini becerin ikiniz de, de görelim.

İkinci aferin konu başlığı Yusuf, Trabzon ve Bursa'ya. Ceyhun'u devre arası aldıklarında Ankaragücü'nden, takımda Şimkovyak (oh nasıl rahatladım böyle yazınca :P ), Gökdeniz, Yattara vardı. Ceyhun o sırada AG'de kaptan, "10" numara, ve de on numara saha lideriydi. Keşke kalsaydı, onun etrafında takımı güçlendirselerdi, bir-iki sezon çıkış yakalardı sonunda (ülkenin en eski ve de en çok taraftarı olan Anadolu klüplerinden biri olan) Ankaragücü, diye düşünmüştüm. Trabzon'da ne olacaktı belliydi. İki-üç fantastik golden sonra önce yedek sonra kadro dışı kaldı, nihayetinde de 'operasyon' öğesi olarak tam 1 sene sonra kapı dışarı edildi. Bugün Ceyhun G.Kore'de ve sakatlık sebebiyle sezon sonu önemli maçlarda da oynayamadı.

Yusuf öte yandan Ceyhun'la benzer noktalardan geçti kariyerinde. O da Fener'de tutunamadı Ceyhun gibi. Birçok takımı dolaştı Yusuf da Ceyhun gibi, "bu nasıl adam" dedirtti defalarca ama seneler geçerken bir türlü zirve yapamadı. Yusuf Ceyhun'dan biraz daha tecrübeli, biraz daha akıllı bir oyuncu. Ceyhun gibi hızı yok belki ama yere sağlam basması, oyun görüşü ve soğukkanlılığıyla Ceyhun'dan iyidir benim gözümde. Yusuf önümüzdeki yaz 34 yaşına basacak, o bakımdan böyle bir fırsatı geri çevirecek değil elbet. Ama Bursaspor'un kendisini satarken iyi düşünmesi lazım. "Bu yaşta adamdan böyle parayı nerede kazanırsın hacı?" diyerek kendilerince iyi bir rakama Yusuf'u satmanın ne anlama geleceğini iyi sezmeliler. (Yani en azından öyle olmak zorunda değil mi, kelepir de bırakacaklarsa zaten taraftarın camı çerçeveyi indirmesine hazırlansınlar şimdiden). Sanırım boşluğunu İliç'le doldurma planları var. Kağıt üzerinde iyi alışveriş, bi alışveriş-bi fiş. Hoca seçimi de önemli bu arada Bursa'nın, rastgele davranılmasın artık yahu.



Trabzon cephesinde ise bu transfere olumlu reaksiyon gelme ihtimali yüksek, her ne kadar bir kısmı muhtemelen yaşı ve oturmakta olan kadro ahengiyle ilgili endişeler hissedecek olsa bile. Peki kadro ve taktik açıdan ne anlama geliyor bu? Öncelikle şunu söyleyeyim, Yusuf gibi bir adamın kadroya eklenme ihtimalı varsa her teknik direktör bunu kabul eder. Merak ettiğim ise bu transferi Ersun Yanal mı istemiştir yönetim mi? Şu an oynadıkları taktikte Selçuk'un yerinde mi, veya ona alternatif olarak mı görülür? Yoksa heralde daha doğrusu, Umut'un yerine Gökhan'a supporter olarak mı? Yattara'nın olmadığı zamanlarda Umut(Isaac)/Gökhan ikilisine ek olarak da oynatabilir Yanal. Ama kesinlikle Collman-Hüseyin-Selçuk üçlüsünü bozmamalı bana kalırsa.

Yusuf bu kez Ceyhun'la aynı kaderi paylaşmaz. Yaptığı işin ciddiyetine vardı galiba en sonunda. Trabzon'da da çok iyi işler yapabilir. O takımın sahada bir psikolojik lidere daha ihtiyacı vardı, hücumda özellikle. Song'un defanstaki ağırlığı nasıl hissediliyorsa Yusuf'unki de görülecektir. Bu transferin hayırlı olması Türk futbolseverinin zevki için önemli. Keza Yusuflar da az, Trabzon'un yarışa gerçekten ortak olduğu sezonlar da.

3 yorum:

Arkhe dedi ki...

Yüksek maliyet nedeniyle vazgeçilmiş..

Şen Şef dedi ki...

E demek ki Bursa'yla ilgili söylediklerimizde haklı çıktık, onlar da bizim gibi düşünmüş. Bakalım TS ne kadar zorlar fiyatı...

Arkhe dedi ki...

Şimdi de Lig Tv'ye transferin bittiği haberi düştü.

"Lig TV'de yayınlanan Futbol Gündemi programında Oğuz Tongsir'in verdiği bilgiye göre Trabzonspor Bursaspor'a Yusuf için Ergin Keleş ve Samsunspor'dan alınan Adnan'ın yanı sıra 600.000 TL de para verdi"

Kesinleşsin de ona göre bu postu linkleriz..