19 Aralık 2008 Cuma

UEFA Cup 2009




UEFA kupasında grup mücadelesi bitti ve bir üst tura çıkan takımlar belli oldu. Sürprizler var, kuıralar çekildiğinde düşünelenlerin dışında sıralamalar oldu. Favorilerden bazıları UEFA kupasına veda ettiler.
.
A grubunda Schalke son sırayı aldı, Twente son maçta PSG'e 4-0 yenilmesine rağmen gruptan çıktı, Fransız takımını da gruptan çıkarttı. Galatasaray'ın yer aldığı B grubunda ise sürpriz Benfica'nın 1 puan alarak UEFA kupasına veda etmesi oldu. "Köy takımı" Metalist ise gruptan lider çıktı, gruptan çıkacaklarını düşünen ben bile bu liderliği beklemiyordum. C grubunda ise bu kupanın favorilerinden Sevilla 4. sırayı aldı. Bu grup güçlü bir gruptu, Standard Liege daha önce gösterdiği iyi performası burada da devam ettirince gruptan lider çıkmayı başardı. D grubu ise sürpriz çıkmayan gruplardan biri oldu, belki sadece NEC ile Spartak Moskova yer değiştirebilirdi.
.
E grubunu Milan 2. sırada bitirdi ve Şampiyonlar Liginden gelecek rakibini beklemeye başladı, bununla birlikte Portsmouth'un dışarıda kalması da benim için sürpriz oldu. F grubu da sürpriz olmayan gruplardan bir diğeriydi, tahmin edilen üç takım el ele gruptan çıktılar. G grubunda sürprizi yapan ve büyük iş başaran takım Kopenhag, Brugge ve Rosenborg ise kupaya veda ettiler. H grubunu ise son sırayı 100. yılını kutlayan ve ligde de zor günler geçiren Feyenord aldı, bu takımların içinden Lech Poznan'ın kupaya devam ediyor olması büyük başarı.
.
Galatasaray fikstür avantajını da iyi kullanarak gruptan çok rahat çıktı ama 2. sırayı aldı ve bugün Şampiyonlar Liginden gelecek rakiplerini beklemeye başladı. Grubu lider bitirselerdi Aston Villa, Sampdoria ve belki de biraz PSG'den çekineceklerdi ama şimdi biraz daha dişli rakipler var. Benim tahminim ve isteğim Marsilya, Gerets'in Samiyen'e gelmesi ilginç olacaktır.

Şampiyonlar Ligi kuraları bugün 13:00, UEFA Kupası kuraları ise yine bugün saat 14:00'da çekilecek.

Hiç yorum yok: