8 Kasım 2008 Cumartesi

Fenerbahçe - Galatasaray



Her Fenerbahçe-Galatasaray maçında olduğu gibi bu maç hakkında da uzun analizler yapmanın, tahminler yürütmenin anlamı yok. Alex oynamayacak gibi, o sakatlıkla oynasa da ne kadar faydalı olur bilinmez. Galatasaray daha rahat, Fenerbahçe ise stresli. Eldeki verilere bakıldığında Galatasaray'ın daha iyi durumda olduğu ortada ama maç da Şükrü Saraçoğlu Stadında..
.
O stadda Galatasaray maçı yaşamayan anlamaz, bu özel günlerde çok farklı olur Saraçoğlu ve içindeki insanlar. Futbolcu da bunu hisseder ve hep elinden gelenin bir fazlasını yapar. Taraftar maçı kazanacağına inanır, futbolcuyu da inandırır..
.
Binlerce insan Arsenal maçından hemen sonra hatta belki onun da öncesinde bu maçla yatıp kalkmaya başlamıştır. Evinde, ofisinde kendi kendine marşlar söyler, televizondan ya da bilgisayarından duygulu ve hırslı gözlerle eski maçları izler. Taraftarın bu ruh halinin futbolcuyu etkilememesi mümkün değildir. Mesela normalde mücadele etmeyi hiç sevmeyen biri maçın en çok koşanı olabilir ya da top tekniği en zayıf olan harika bir gol atabilir..
.
Galatasaray taraftarı maçı başka şekilde düşünür, değişkenler farklıdır. Daha çok "İnşallah Kewell oynar", "Alex'i yetiştiremezlerse süper olur", "Çift forvet oynamamız lazım" gibi şeyler konuşulur. Fenerbahçe'de ise durum farklıdır, sahaya kimin çıkacağı ve sistem ikinci plandadır. Önemli olan yukarıda bahsettiğim şeyleri başarabilmektir, o zaman kimin oynadığının, sistemin bir önemi olmayacağını taraftar bilir. Bu konuda geçmişten gelen tecrübeler vardır. Bu yüzden Kadıköy'de oynanan maçların sonucunu Fenerbahçe belirler, sadece futbolcu olarak değil camia olarak..
.
"Sence ne olur maç" sorusuyla normal olarak ben de karşılaşıyorum ama cevap veremiyorum. Ben ancak maça 15-20 dakika kala bu soruya cevap verebilecek duruma geliyorum, Saraçoğlu insana bunu hissettiriyor. O yüzden yarın ne olabileceği hakkında hala en ufak bir fikrim bile yok. Şu an tek düşündüğüm şey yarın içeride şöyle bir sahaya ve tribünlere baktığımda senelerdir sıkça hissettiğim "Biz burada bu maçı kaybetmeyiz" duygusunu tekrar hissedebilmek..
.
Fenerbahçe-Galatasaray
Şükrü Saraçoğlu Stadyumu
9 Kasım 2008 / 19:00


Hiç yorum yok: