29 Kasım 2008 Cumartesi

Fenerbahçe - Beşiktaş #2


Derbi hakkında aklımda 1-2 ufak şey daha vardı, ofis karambolünde yazarken unuttum. Maçın iki taraf için de anlamı başka ama iki taraf için de bu maç çok önemli.

Fenerbahçe'de işlerin iyi gitmediğini söylemeye gerek yok, her şey ortada zaten. Devre arasına girerken puan farklarını en azından şu an ki noktada tutmak gerekiyor, üzerine bir de ekstra performans ile bir Kiev galibiyeti gelir de yola UEFA kupasında devam edilebilirse herhalde her Fenerbahçe'li tatmin olacaktır. Kaos ile başlayan bir sezonun ilk yarısını 3 kulvardan da kopmadan bitirebilmek çok önemli. Devre arasında yapılması muhtemel transferler ile belki ikinci devre tahmin edilenden de fazla şey başarılabilir, maçı kaybetmek ise bu sezonu Fenerbahçe için çok erken bitirebilir..
.
Beşiktaş'ın ise durumu iyi görünüyor. Mustafa Denizli'nin getirdiği pozitif hava kaybedilen puanlara rağmen hala devam ediyor, en azından yüzler hala gülüyor. Maçı kaybetse bile şampiyonluktan kopma gibi bir durumu yok ama bence çok şey kaybedebilirler. Beşiktaş'ın kaybettiği puanlar ağırlıkla zirveye oynayan takımlara, belirli bir seviyenin üstündeki takımlara karşı kazanmakta zorlanıyorlar. Bu sadece bu sezona has bir durum da değil, son yıllarda ligde oynadıkları tüm final maçlarını kaybettiler, istatistik bakmadım ama herhalde bu dönemde derbilerde de en başarısız takım Beşiktaş'dır. Yarın oynanacak maç ise bunu değiştirmek için büyük bir şans, Fenerbahçe'yi bu durumda yakalamışken alınacak bir galibiyet takıma büyük bir güven getirecektir. Trabzonspor da berabere kaldı ve artık yarın ki maçın ucunda liderlik de var, Beşiktaş kazanırsa artık ben de bu sene şampiyonluk yolunda daha güçlü adımlarla yürüyebileceklerine inanacağım. Mağlubiyet ise takıma bazı şeylerin değişmediği hissini verebilir, hatta o negatif hava sonucunda Beşiktaş devre arasına sıralamada hiç beklemediği bir yere düşmüş olarak bile girebilir..
.
Aslında bu yukarıda söylediklerimin hiçbir anlamı da olmayabilir ama bu bir derbidir. Büyük bir mücadeledir, bir Fenerbahçe-Beşiktaş maçıdır.
.
Her ne olursa olsun bu maç çok önemlidir.

Hiç yorum yok: