27 Kasım 2008 Perşembe

Biletix


Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadının kapasitesi 50.509 kişidir. Beşiktaş seyircisine stad kapasitesinin %5'i olan 2525 kişi kapasiteli bölüm ayrılmıştır. Beşiktaş seyircisine ayrılan biletler 28 Kasım 2008 Cuma günü saat 10.00'dan itibaren sadece BJK İnönü Stadı bilet satış gişesinde kimlik fotokopisini ibraz etmek ve bir kişi en fazla iki bilet alacak şekilde satışa sunulacaktır.

***
.
Derbi önceleri deplasmana gidecek taraftarların sıkıntıları hiç değişmiyor, bu geceden itibaren de Beşiktaş taraftarları bunu yaşayacak. Senaryo her sene aynı, önce il spor güvenlik kurulu toplantısı yapılır ve bu toplantıya kadar hiçbir şey belli olmaz. Biletlerin satış yeri dışında bu toplantıdan çıkan kararlar aynıdır ama yine de o toplantı her sene bıkmadan usanmadan düzenlenir, taraftar da bilet haberleri için bu toplantıyı bekler.

Toplantı bitince asıl mücadele başlar, Biletix.. Sabahın köründe başlayan mücadele artık gece saatlerine kaydı, insanlar iskambil kağıtlarını alıp geceyi sırada geçiriyorlar ve bir çoğu da bilet almakta başarılı olamıyor çünkü yaklaşık 20 dakika içinde "nasıl oluyorsa" biletler bitiyor. Karaborsacıların sırada yarattığı karışıklık ve sonrasında tekrar tekrar sıraya girerek aldıkları biletlerin dışında gişedekiler ile de organize olunduğu artık çok bilinen bir gerçek ama bunun önüne geçilemiyor. Daha doğrusu engellemek için bir çaba gösterilmiyor ve Biletix de haklı olarak "yasal karaborsacı" damgasını yemiş oluyor.

Fenerbahçe-Beşiktaş maçı için daha da farklı bir uygulamaya geçilmiş, biletler sadece İnönü Stadı gişesinden satılacak. Beşiktaş taraftarının da bu deplasmana ilgisi geçtiğimiz yıllara göre çok daha fazla gözüküyor. Bu tek gişe kararını alırken mantıklarının ne olduğuna dair hiçbir fikrim yok ama yarın orada olacakları tahmin edebiliyorum. Kavgalar, jop, biber gazı vs. vs..

Allah yarın orada sıraya gireceklerin yardımcısı olsun.
.

Hiç yorum yok: