22 Kasım 2008 Cumartesi

Ankaragücü - Fenerbahçe



Maç öncesi Cemal Aydın'ın yediği naneler ve bu skandalın sonrasında gelen TFF açıklaması ile ortam gereksiz gerginleşti. Fırat Aydınus'un işi de kolay olmayacak, çaldığı her düdüğü iki kez düşünüp öyle çalacaktır.

Sakatlıklar bu sefer Aragones hatta ondan çok belki de Guiza için sanki biraz şans oldu. Alex'in dönüşü ile birlikte kimin kesileceği tartışmaları bir sonuca bağlanamadı. İki forvetten vazgeçmesi halinde kimi kesmek Aragones için herhalde büyük bir dertti. Diğer zor seçim de oynayacak 6 yabancının kim olacağıydı ve aslında bu iki tartışmayı da ortadan kaldırabilecek tek şey Guiza'nın kesilmesi olabilirdi.

Semih sakatlandı, Fenerbahçe sahaya yine son haftalarda başarılı olduğu düzenle çıkacak. Roberto Carlos sakatlandı, yabancı kontenjanı sorunu ortadan kalktı, yerine Wederson oynayacak. Sakatlığına en çok üzüldüğüm isim ise Uğur Boral oldu, bence bu senenin tamamında hatta özellikle son haftalarda çok iyi oynuyor, hücumda yaptığı işlerin dışında orta sahaya ciddi bir mücadele gücü de katıyor.

Carlos-Wederson değişikliği ile birlikte son haftalarda zor pozisyon veren Fenerbahçe'nin oyunun bu bölümünü daha da güçlendireceğini, Alex'in katılımı ile birlikte de hücumda iyi işler yapabileceğini düşünüyorum. Bu maç Guiza için çok iyi değerlendirebileceği bir şans olabilir. Uğur'un yerine ise muhtemelen Emre oynayacak, hücum ve savunma anlamında daha dengeli olan bu kadroda nasıl oynayacağını ben de merak ediyorum. Bu maç Fenerbahçe için çok önemli, Porto karşısına daha güvenli çıkabilmek için büyük bir şans..

Ankaragücü - Fenerbahçe
22 Kasım 2008 / 15:00
Ankara 19 Mayıs Stadyumu

Hiç yorum yok: