17 Ekim 2008 Cuma

Türkiye Kupası


Fortis sponsorluğundaki yerli kupada gruplar belli olmuş. Geçen sezon TSL'de ilk 4 sırayı alan ekipler seribaşı, onların haricinde 10 ekip daha var TSL'den.

Valla sizi bilmem ama ben bu formattan hazzetmiyorum. Sürpriz yolunu kapatan, telafisi olan grup maçlarını seyredesim pek gelmiyor. Geçen seneki Kayserispor-Gençlerbirliği finali sürpriz değil mi? Sürpriz ama aynı şey değil. Ayrıca takımların, hele Avrupa-Lig iddiaları devam ederken, rövanşlı çeyrek/yarı final oynamaları da abes bir durum.

Tek maç üzerinden, kurayla belirlenen evsahibiyle daha heyecanlı bir kupaydı bu. Şimdi ise ligde fazla oynatılamayan futbolculara maç kondisyonu kazandırma turnuvası. 3 büyükler birbirleriyle oynamayınca bu kupa iş yapmıyor kısacası. Küçük dediğimiz klüplerin biraz daha medyatik, biraz daha popüler olması, maçlarının, oyuncularının biraz daha parlatılması mümkün değil mi hiç? Kendi ürününü hala tam ve efektif olarak pazarlayamıyor federasyon. 3-4 sene öncesine göre çok daha iyi, ama pazarın potansiyeline oranla çok zayıf.

Bunları demişken, bunu gözardı etmeyelim. Adana Demirspor'u geçen seneki çeyrek final başarısı nedeniyle geç de olsa onurlandırmış, "en iyi performans ödülü" vermiş federasyon. Bir tür teşvik, destek amacı taşıyan iyi niyetli bir iş yapılmış.

Yalnız bu ne ola ki şimdi acep? Hatice Kupası? Bunu nasıl ve neye göre verirsiniz? En iyi performans. Yani kupayı kazanan takım değil. En çok gol atan takım değil. En az gol yiyen, en az mağlubiyet alan değil. E peki nasıl belirlenecek bu? Hadi geçen sene alt kademeden bir tek Adana Demirspor çeyrek finale çıktı. Bu sene, diyelim hem Tokatspor, hem de Alanyaspor çeyrek finale çıktılar. Ne yapacaksın? En iyi performans ne allahaşkına?

A GRUBU
G.Antep B.B
Antalyaspor
G.Antepspor
Trabzonspor
Beşiktaş

B GRUBU
Malatyaspor
Altay
Kayserispor
Ankaraspor
Galatasaray

C GRUBU
Alanyaspor
Manisaspor
Konyaspor
Denizlispor
Sivasspor

D GRUBU
Tokatspor
Eskişehirspor
Bursaspor
Ankaragücü
Fenerbahçe

Hiç yorum yok: